Elektroniske sertifikater for fartøy

  • Publisert: 30.01.2023

Sjøfartsdirektoratet har utvidet ordningen for elektroniske fartøyssertifikater. Alle fartøyssertifikatene skal bli elektroniske, de fleste er det allerede. De som gjenstår vil komme etter hvert.

De elektroniske sertifikatene blir publisert i vår kundeportal «Min side fartøy». Under fartøyets opplisting av gyldige sertifikater vil man her finne en pdf ved de elektroniske sertifikatene.

Les mer om utrullingen av elektroniske sertifikater HER.

Digitalt signerte elektroniske dokumenter er både tryggere og enklere å dele med befraktere, havner, flaggforvaltninger, forsikringsselskaper og andre interessenter. Dokumentene er beskyttet mot manipulering og bærer en digital signatur. I tillegg får det et unikt sporingsnummer (UTN) for å sjekke gyldighet og autentisitet. Gyldigheten og ektheten av dokumentet kan kontrolleres gjennom en elektronisk autentiseringstjeneste som er tilgjengelig via verify.sdir.no ved å skrive inn UTN eller skipets navn eller IMO-nummer.

Elektroniske dokumenter blir enklere, sikrere og mer vanlig i alle næringer. Å administrere, dele, lagre og verifisere ektheten av sertifikater er enkelt og sikkert med Sjøfartsdirektoratets verifiseringsnettside.

Det anbefales at det opprettes en brukerkonto på «Min side fartøy» med lesetilgang på en av skipets epostadresser, en slik epost-konto kan benyttes uten Bank-ID.

Det er mulig å laste ned PDF kopi av sertifikatene slik at de kan fremvises uten internettforbindelse.

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen