Program!
Tema for årets konferanse:
Det selges stadig flere hurtiggående fartøy i Norge. Hvilke utfordringer står vi overfor når det gjelder sikkerhet for båtførere og myke trafikanter? Under årets konferanse vil vi ta et dypdykk i fartens gleder og utfordringer.
I 2017 skjedde det en alvorlig høyhastighetsulykke i Danmark. En vannscooter kjørte inn i en båt i Københavns havnebasseng. To kvinnelige utvekslingsstudenter omkom, og fem andre ble skadet. Etter denne hendelsen innførte Danmark førerkortpåbud for vannscootere på rekordtid. Vi får høre om danskenes erfaringer i etterkant av innføringen.
Vi får høre om hva som gikk galt i 2017, da RIB-en Hugin kolliderte med fontenen Selsbanes Seil i Harstad, få et innblikk i forskning som omhandler menneskers kognitive kapasitet ved føring av raske båter, og se på sikkerhetsutfordringer fra både en produsents og en racerbåtførers perspektiv.
I år vil også sikkerhet ved utleie av båt være et tema. Hvert år omkommer flere turister som leier båt i Norge. Hva er problemet, og hva kan vi gjøre for at det skal bli tryggere å være båtturist i Norge?
Miljø er som alltid et viktig tema for Fritidsbåtkonferansen. I år er vi så heldige å få besøk av ildsjelen Kenneth Bruvik, som i flere år har vært spesielt opptatt av å ta vare på havet og kysten.
Programmet er spekket av nyttig info og interessante foredrag som forhåpentligvis kan bidra til økt sikkerhetsfokus på sjøen.
Se program for mer informasjon.
Velkommen!
Tid og sted
Konferansen holdes på Scandic Maritim i Haugesund
Dato: onsdag 4. mars 2020
Tid: Registrering skjer fra kl. 08.00. Konferansen starter kl. 09.00.
Sted: Konferansen holdes på Scandic Maritim i Haugesund.
Miniseminar
Beskyttelse mot fall over bord fra RIB-båter og kategorisering og bedømmelse av stabilitet og flyteevne for mindre fartøy.
Miniseminaret holdes på Sjøfartsdirektoratet i Haugesund
Dato: 3. mars 2020
Tid: kl. 14.00–16.00
Kveldsarrangement
Tirsdag 3. mars, kvelden før Fritidsbåkonferansen, inviterer vi til mat og sosial sammenkomst i kantinen i Sjøfartsdirektoratets lokaler i Haugesund. Dette arrangementet er gratis for deltakere på konferansen.
Tid: kl. 19.00
Sted: Sjøfartdirektoratets kantine i Haugesund
Møterom
Det er mulig å booke møterom på Sjøfartsdirektoratet på dagtid for eventuelle møter.
Pris
Pris for konferansen 4. mars er 2000 kr.
Utstillerplass (2 x 3 m) med ett konferansepass koster 5000 kr.
Kveldsarrangementet 3. mars er gratis.
Overnatting
Bestilling av overnatting gjøres i påmeldingsskjemaet og kommer i tillegg til konferanseavgiften. Betaling for overnatting gjøres direkte til hotellet av den enkelte deltakeren.
Presse
Dersom du er fra media og ønsker å dekke konferansen, melder du deg på med all informasjon og merker av for "presse" i deltakerkategorien.
Om Fritidsbåtkonferansen:
Direktoratet ønsker at Fritidsbåtkonferansen skal være en møteplass for politikere, offentlige aktører, kompetansemiljøer, frivillige organisasjoner og næringen.
Med Fritidsbåtkonferansen ønsker vi å bidra til bedre sikkerhet for fritidsbåtbrukere gjennom dialog, erfaringsutveksling og idémyldring.