Lesetips og anbefalinger på nett

Leseforslag fra bibliotekene

Bibliotekansatte fra hele landet deler leseforslag gjennom videoboktips. Og husk, finner du ikke boka du vil lese i E-bibliotek for sjøfolk, kan du ønske deg den!

Bokelskere 

Nettsamfunnet er et uavhengig og åpent rom for folk som liker bøker, og har ingen redaksjon. Den er mer et sosialt nettsted hvor man kan dele sine leseopplevelser med andre, og få tips til videre lesning.

Bok 365

Bok 365 er en uavhengig nettavis for bøker, litteraturnyheter og samfunsspørsmål.

Goodreads

Det amerikanske nettstedet Goodreads er verdens største sosiale nettsted for lesere og bokomtaler, med bøker fra alle verdenshjørner og oversikt over samlede forfatterskap.

Podcaster bokstavelig talt

Å lytte mens du trener eller fikser ting, er gull. Enten du hører på lydbøker eller du er podcastentusiast. Men hva med å kombinere bøker og podcast? Her er gode bokpodcaster du kan lytte til og som vil gi deg inspirasjon til å lese bøkene det snakkes om.

NRK Bok

Her kan du høre aktuelle intervjuer, reportasjer, anmeldelser og anbefalinger fra NRKs bokredaksjon og litteraturstoff fra programmene Åpen bok, Studio 2 og Kulturstripa.

Boktips

CappelenDamms egen podcast der forfatterne forteller om bøkene de skriver, bøkene de leser, bøker som har formet dem og om bøker alle burde lese.

Radio Gyldendal

En podcast om litteratur.

Ugla - Aschehoug

I serien "Hvorfor skriver du" møter du en rekke kjente og kjære av forlagets forfattere som forteller om hvordan de jobber når de skriver bøker.
I serien "Frokost for hjernen" forteller sakprosaforfattere om temaer de brenner for.

The Guardian Books

In-depth interviews with authors from all over the world, discussions  and investigations make this the perfect companion for readers and writers alike.

The Book Review

The podcast that takes you inside the literary world. Ukentlig podcast som tar for seg nye bøker og trender. Forfatterbesøk og diskusjoner.

World Book Club (BBC)

The world's great authors discuss their best-known novel.