«Årets velferdsskip» ble kåret for første gang i fjor. Viking Sun ble det første skipet til å motta denne motta prisen, blant annet for deres mange kreative og trivselsfremmende tiltak for besetningen, og for måten de ansatte ble ivaretatt da koronapandemien brøt ut. 

Vi håper kåringen av årets velferdsskip kan bli en årlig begivenhet, men da trenger vi nye forslag på kandidater.

Viktig for trivselen

Livet til sjøs kan være krevende, med lange perioder hjemmefra og begrenset kommunikasjon med venner og familie. Velferden om bord er derfor viktig, og innebærer både kost og mosjon trivsel, fellesskap og velvære. Et godt velferdsskip fremmer fellesskabet om bord, lager tiltak mot sosial isolasjon og aktiverer og involverer alle.

Det beste velferdsskipet fortjener en synlig anerkjennelse. Årets velferdsskip vil derfor motta en spesialprodusert bronseplakett og en valgfri premie til en verdi av kr 5000 til skipet. Det eneste kravet til premien er at den skal være til glede for alle om bord, f.eks. en trimsykkel, Wii, PlayStation med spill, sportsspill (fotballbord, ishockeybord), karaokeanlegg osv.

Kreative tiltak

SAFE kårer vinneren og det legges vekt på kreativitet og tiltak, som fremmer fellesskapet samt motvirker ensomhet og sosial isolasjon.

Vinneren blir kunngjort på Sjøsikkerhetskonferansen.

Forslag på årets velferdsskip sendes senest 15. august 2021 til postmottak@sdir.no.

Merk e-posten «Forslag til årets velferdsskip 2021».

Legg gjerne med bilder og beskrivelser av aktiviteter og tiltak om bord. Ta gjerne med noen ord om eventuelle bidrag fra rederiet til gode velferdsforhold om bord.

Les mer her.