Ny brosjyre om sikkerhet for fisketurister

  • Publisert: 10.07.2018 av: Kari stautland

Norge er et populært land å feriere i for fisketurister. Ikke alle har tenkt like godt over sikkerheten før de stikker til havs. En oppdatert brosjyre på engelsk er ment som et godt verktøy for både turistene og båtutleiere i sommer.

A on a small pleasure boat, with several fishing rods on board.
Brosjyren inneholder nyttig informasjon for fisketurister.
FOTO: Magnus Jonas Fjell.

Brosjyren inneholder en sjekkliste som kunde og utleier bør gå gjennom sammen, samt nyttige tips om lover og regler for båtførerbevis, vestbruk og fangst av fisk.

Brosjyren er nå trykket opp i et opplag på 13000, og blir sendt ut til alle som er registrert som båtutleier hos Fiskeridirektoratet. Det er i tillegg mulig å bestille kopier via Sjøfartsdirektoratets nettside. På www.sdir.no/fisketurisme kan brosjyren både lastes ned og leses. Her kan også sjekklisten lastes ned om en ønsker å printe ut egne kopier. 

Den nye brosjyren er for tiden kun tilgjengelig på engelsk, men det er planer om å oversette den til tysk, polsk og russisk. 

Brosjyren er utviklet av Sjøfartsdirektoratet i samarbeid med Fiskeridirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Redningsselskapet, NHO-reiseliv og Innovasjon Norge.

Til toppen