FOTO: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

- Dialogen med klasseselskap og rederi har vært god gjennom denne krevende prosessen, og etter dagens gjennomgang om bord i skipet ser vi ingen grunn til at klasseselskapet ikke kan godkjenne skipet for videre seilas. Etter det vi har fått opplyst skal skipet seile til København onsdag, og settes inn i ordinær trafikk derfra, sier Alf Tore Sørheim som er avdelingsdirektør for operativt tilsyn i Sjøfartsdirektoratet. 

Les også: Årsaken til blackout på Viking Sky er avdekket

Etter at skipet ble utsatt for høy sjø etter motorstansen ved Hustadvika lørdag 23. mars, fikk skipet skader på noen vinduer, en livbåt samt store belastninger på anker. Ut fra de tilbakemeldinger som direktoratets inspektør fikk i dag, er alle skader og mangler nå utbedret. Noe er også utbedret med midlertidig og godkjent reparasjon, blant annet vinduer som har lang leveringstid på nye.

I forhold til årsaken til motorstans har direktoratet påpekt en del oppfølgingspunkter i sikkerhetsmeldingen som gikk ut sist uke. Vi har også fått bekreftet at dette er et område som naturlig har stort fokus hos både klasseselskap og rederi i forbindelse med klargjøring av skipet.