De årlige prisutdelingen feirer hvert år kvalitet og innovasjon i tankindustrien. En av prisene er ‘Tanker Ship of the Year’, som anerkjenner tankskip som setter nye standarder innen ett eller flere av følgende områder: design, miljø, operasjon, sikkerhet og teknologi.

– Vi er stolte over å motta denne prisen, og det er på alle måter en lagseier. Ikke bare for oss i Odfjell, men for de mange partnerne som har vært involvert med ekspertise, utstyr, innovasjoner og teknologi. Konseptet kommer fra Odfjell selv, og vårt team har gjort en fantastisk jobb fra start til slutt. I nært samarbeid med skipsverftet og nøye utvalgte leverandører, deriblant en hel rekke norske selskaper, har Bow Orion blitt det flaggskipet vi hadde mål om, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell SE, i en pressemelding fra selskapet.

Odfjell estimerer at rundt 25 prosent av skipets totale verdi er levert av norske selskaper. Blant disse er Kongsberg, Framo, Norwater, Jets, Sperre, DNVGL, TTS og Brunvoll.  Bow Orion er det første av totalt fire søsterskip i Odfjells såkalte Hudong-klasse. Med sine 49,000 dwt er disse skipene per i dag verdens største kjemikalietankskip i rustfritt stål.