Sjøfartsdirektoratet ønsker at flest mulig fritidsbåtbrukere skal benytte flytevest, uansett om de er pålagt det ved lov eller ei...

Derfor har vi laget fem humoristiske videosnutter som vi slipper en etter en i tiden framover. Der gir vi fritidsbåtbrukere mange gode grunner til å bruke flytevest. Den første videoen kan du se på denne siden. På kampanjesiden www.facebook.com/huskvest kan du både se videoen, tagge en venn som ikke har skjønt at vest er best og vinne flotte oppblåsbare flytevester til dere begge.

Vi er på Sjøen for alle

Fra onsdag 22. mars til søndag 26.mars står Sjøfartsdirektoratet på stand nummer D03-31 under Norges største fritidsbåtmesse, Sjøen for alle, i Norges Varemesse i Lillestrøm. Kom gjerne innom oss for å ta en prat som alt fra vestbruk til båtførerprøven, fritidsskippersertifikat, registrering av fritidsbåt og sjøvett.

Er du dame sa du?

Statistikk viser at dersom flere kvinner tar roret blir det sikrere på sjøen for alle. Sjekk Sjøen for alle sin kampanjeside www.taroret.no, der Sjøfartsdirektoratet er med som kampanjepartner. Her finner du gode muligheter til å lære mer om båtlivets gleder. Kvinner kan blant annet få gratis inngang på åpningsdagen til messa, nominere en mann som bør få en flytevest, og delta gratis på kurset «ta roret».