Blant Sjøfartsdirektoratets oppgaver er å drive forebyggende sikkerhetsarbeid overfor fritidsbåtbrukere i kampanjen Vis Sjøvett. Da er det viktig å nå fram til både barn, unge og voksne på en engasjerende og morsom måte. I spillet skal man hjelpe Morten Måke med å styre båten sin riktig mellom holmer og annen trafikk, og lærer grunnleggende sjøvett.

- Vi ser at spill på nettbrett og mobil er en god måte å nå fram til brukere av fritidsbåt på et medium de kjenner godt. Læringseffekten er høy når de spiller et spill som premierer riktig oppførsel på sjøen, sier kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder Helga Sulen Sund i Sjøfartsdirektoratet.

Det er selskapet Mediafarm i Stavanger som har utviklet spillet i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet. Selskapet har lang erfaring med å utvikle spennende og kreative løsninger som også har et læringsmål.

- Utfordringen er å lage et spill som er engasjerende nok til at man ønsker å spille det, samtidig som det gir et læringsmessig utbytte. Ut fra tester ser det ut som vi har lykkes med det, sier utvikler Morten Tvedten i Mediafarm.

5. klassinger fikk teste

En 5. klasse ved Hauge skole i Haugesund fikk drømmeoppdraget om å teste sjøvettspillet før siste finpuss og lansering. Det manglet ikke på engasjement.

  - Å nei, du skulle jo gå bak seilbåten! utbryter Diana da Sarah prøver å smette fritidsbåten hun styrer foran seilbåten. Det blir trekk i poeng, siden det er vikeplikt for båter under seil. I spillet skal man hjelpe en måke med å gjøre klar fritidsbåten for tur og kjøre den på en sikker måte som tar hensyn til sjømerker og annen båttrafikk.

Klassekameratene Theodor og Njål spiller flere ganger, gjør ting riktigere og riktigere. De klarer også quiz'en på slutten godt, og sitter igjen med god kunnskap om hvordan ferdes sikkert i fritidsbåt.

Gå til siden for Sjøvettspillet og last ned for iPhone og iPad