Nå er sesongen godt i gang, og Asbjørn Nesheim fra Vats i Rogaland er én av 33 220 registrerte hummerfiskere i år. Asbjørn gir Vilja noen gode råd, og de får seg et herlig hverdagseventyr på sjøen. Får de fanget den svære ruggen?

– Hummerfiske er en fantastisk fritidsaktivitet, men kan være risikosport om man ikke tar forholdsregler, sier seksjonssjef i Sjøfartsdirektoratet, Petter Andre Søreng. 

Selv om det er teiner som venter i sjøen, er det viktig å ikke dra ut dersom været er for dårlig. Det er også viktig å holde god orden i båten, slik at ikke tauverk og teiner øker faren for fall over bord. Havner man i sjøen på denne tiden av året, har man ikke lange tiden på seg.

Tenk sikkerhet

Heldigvis er det mye du kan gjøre for å sikre deg, som å alltid bruke vest eller annet flyteutstyr. Har du i tillegg en vanntett mobil eller VHF på deg, kan du få kontaktet hjelp om det trengs.

 –  Pass ellers på at båten har en god stige/leider som du når fra sjøen, og ha gjerne noen med deg i båten, slik at du ikke er alene om noe skulle skje. De er supert å se at neste generasjon blir tatt med på hummerfiske og samtidig blir lært opp til å tenke sikkerhet, legger Søreng til.