Inviterer til konferanse om sikkerhet for fiskere

  • Publisert: 04.04.2017

11.-12. mai 2017 inviterer Sjøfartsdirektoratet til konferansen Sikker fisker i Tromsø. Målet er økt fokus på sikkerhet for yrkesfiskere. Målgruppen for konferansen er yrkesaktive fiskere, men alle andre som har interesse for sikkerhet i fiskeflåten er velkomne.

Fikskere og garn
FOTO: Halvard Aasjord, fotokonkurransen for sjøfolk

-Risikoen i fiskeflåten er for høy, og det skjer mange alvorlige ulykker som vi håper kan unngås i fremtiden, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen. - Vi håper Sikker fisker blir en viktig møteplass der vi kan få gode innspill til hva som må til for at fiskere skal få en tryggere arbeidshverdag, legger han til.

Konferansen blir åpnet av Ronny Berg, statssekretær for fiskeriministeren. Han vil si noe om hvordan sikkerhet vektlegges ved regulering av fiskeriet. Programmet ellers er rikholdig og byr på interessante foredrag og tema som sikkerhetsstyring, stabilitet, redning, holdninger, kompetansekrav og arbeidsmiljø. Sjøfartsdirektoratets ansatte vil være tilgjengelige under hele konferansen for spørsmål og diskusjon.

For å sikre at sjarkfiskere og andre fiskere som ikke er en del av en større rederiorganisasjon skal ha mulighet for deltakelse, er konferansen gratis for yrkesfiskere. Dette inkluderer lunsj og middag. Overnatting bekostes av den enkelte.

For øvrige deltakere er det en konferansepris på 2.000,- som inkluderer deltakeravgift, lunsj og middag. 

Meld deg på konferansen www.sdir.no/sikkerfisker

Til toppen