Fritidsfartøyulykker med omkomne 2023

Antatt sted og dato

Antatt hendelsesforløp

Konsekvens 

Ålvora
Kinn
Florø
Vestland

Pårørende varslet politiet tirsdag kveld etter at en mann ikke returnerte fra en kajakktur rundt Brandsøysundet i Kinn kommune. En redningsaksjon ble satt i gang med redningshelikopter, ambulansebåt, KV-Tor og en båt fra Røde Kors. Mannen ble funnet livløs klokken 19.15, og livreddende førstehjelp ble umiddelbart iverksatt. Han ble deretter fraktet til Haukeland sykehus, der han senere ble erklært død.

Mann. 33 år

Død

Veøya
Romsdalsfjorden
Molde
Møre og Romsdal
26.03.2024

Politiet i Molde kommune har funnet en død mann i sjøen, og det blir nå planlagt å heve personen fra båten. Nødetatene, bistått av Kystvakten, er involvert i operasjonen. Bakgrunnen for funnet er en leteaksjon som ble startet mandag kveld etter en eldre mann som ikke returnerte fra en fisketur. Onsdag morgen ble den døde personen funnet i leteområdet sør for øya Sekken i Molde kommune.

Mann, 82 år

Død 

Svolvær,
Nordland,
14.03.2024

En mann i 60-årene fra Narvik omkom etter å ha falt i havnebassenget ved Svolvær havn. Han ble erklært død klokken 01:20 av lege på stedet. Vitner så mannen falle i havet, og politiet betrakter hendelsen som et tragisk uhell. Etterforskning pågår, og politiet har fått tilgang til en video som viser hendelsesforløpet. Etterforskningsleder uttaler at ulykken skjedde i forbindelse med ombordstigning. Pårørende er varslet, og kriseteamet i Narvik og Svolvær er involvert i saken.

Mann, 63 år

Død

Arendal
Agder
29.01.2024

To personar er funne døde i sjøen utanfor Tromlingene i Arendal etter ein omfattande leiteaksjon for to kajakkpadlarar, stadfestar politiet i Agder. Dei to omkomne, ein 39 år gammal mann og ei 28 år gammal kvinne, begge busette i Arendal, vart meld sakna etter ein padletur på Tromøya. Pårørande varsla politiet då dei ikkje kom tilbake. Redningsaksjonen involverte to helikopter frå Hovudredningssentralen. Identiteten til dei omkomne er stadfesta, og pårørande er varsla. Dei vart funnen måndag ettermiddag av eit redningshelikopter, etter å ha vore sakna sidan søndag ettermiddag. Operasjonsleiaren uttalte at dei omkomne var erfarne friluftsmenneske.

Kvinne, 28 år

Død

 

Mann, 39 år 

Død

Brønnøysund
Nordland
18.02.2024

Ein mann hamna i småbåthamna i Brønnøysund søndag formiddag. Forbipasserande fekk til slutt mannen opp, men livet stod ikkje til å redda. 

Mann, 78 år

Død