Fritidsfartøyulykker med omkomne 2019

Antatt sted og dato

Antatt hendelsesforløp

Konsekvenser på person

Borgundfjorden,
Ålesund,
Møre- og Romsdal,
26.02.2019

En person var ute og fisket tidlig morgen da han har viklet seg inn i garnet og ble dratt over bord. Første melding gikk ut på at en fiskebåt gikk i ring med garnet ute i sjøen. Nødetatene og redningsmannskap rykket ut til stedet og fant mannen i sjøen, hengende fast i garnet. Han ble hentet opp av dykkere og fraktet til sykehuset i Ålesund med luftambulanse. Han omkom senere samme dag.

Mann, 49 år, omkom

 

Åkrehamn, Karmøy,
Rogaland,
21.03.2019

En person var i ferd med å vaske båten sin da han falt i sjøen og omkom. Han har mest sannsynlig stått på kaien, eller utrigger ved båten i båthavna, da han falt. Det ble funnet en kanne med grønskeverk, en rød balje og en malerkost på utsiden av båten.

Mann, 75 år, omkom

Sotra,
Hordaland,
01.04.2019

En leteaksjon ble iverksatt etter at båten til en savnet person ble funnet drivende. 
Søk- og redningsaksjon ble påbegynt. Mannen ble funnet omkommet i vannet tre kilometer fra land.

Mann, 41 år, omkom

Evjevatn,
Gjerstad,
Aust-Agder,
06.05.2019

Nødetatene rykket ut ved funn av en livløs person i et vann, ved en båt. Da etatene ankom, var personen hentet i land og han ble erklært omkommet.

Mann, 43 år, omkom

Senja,
Troms,
14.05.2019

To personer ble funnet omkommet i sjøen på kvelden, etter at de ble meldt savnet. En kantret båt ble funnet med baugen i været i samme område. Personene dro ut i en åpen 19-fots båt på formiddagen. De leide båt fra et båtutleiefirma, og ble meldt savnet av utleieren. En større leteaksjon ble satt i gang.

Mann, 52 år, Utenlandsk statsborger,
omkom

Senja,
Troms,
14.05.2019

To personer ble funnet omkommet i sjøen på kvelden, etter at de ble meldt savnet. En kantret båt ble funnet med baugen i været i samme område. Personene dro ut i en åpen 19-fots båt på formiddagen. De leide båt fra et båtutleiefirma, og ble meldt savnet av utleieren. En større leteaksjon ble satt i gang.

Mann, 57 år, Utenlandsk statsborger,
omkom

Numedalslågen,
Steinsholt,
Vestfold,
04.06.2019

En person omkom som følge av kanovelt tirsdag ettermiddag. Mannen og en kamerat var ute og fisket da de mistet kontroll i et fossestryk. Kameraten kommer seg i land og varsler nødetatene. 

Mann 73 år, omkom

Kopervik,
Karmøy,
22.06.2019

To personer hadde falt i vannet fra en større fritidsbåt som lå fortøyd ved hovedkaien. Det ble gjennomført hjerte og lungeredning på en av personene, men han omkom på sykehuset etter å ha blitt fraktet ditt med helikopter. Den andre personen som falt i sjøen fremstod som uskadet. Han ble tatt med i ambulanse til sykehus for sjekk.

Mann, 74 år, omkom

Trekjønn, Gimlekollen,
Vest-Agder,
28.06.2019

Personen dro ut på kanotur tidlig ettermiddag. På kvelden ble mannen meldt savnet av familien da han ikke var kommet hjem igjen. Et omfattende redningsapparat ble satt i sving, med dykkere, politi, ambulanse og Røde Kors. Kanoen ble funnet opp ned og den omkomne ble hentet opp av vannet av dykkere dagen etter. 

Mann, 50 år, omkom

Skarvatnet,
Oppdal,
Sør-Trøndelag,
06.07.2019

Personen var ute og fisket fra en båt på vannet, men ble senere funnet liggende i vannet. Når han falt over bord, er ikke avklart, men han dro ut på fisketur på kvelden. Mannens pårørende dro ut for å lete etter han da han ikke kom tilbake fra fisketuren. De fant ham og varslet nødetatene. Alle nødetater og et ambulansehelikopter rykket ut og ambulansepersonell fikk tatt han inn til land. Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet fram til helikopteret fløy mannen til sykehuset. Da han kom fram, ble han erklært omkommet.

Mann, 52 år, omkom

Skogøya,
Bogen,
Nordland,
10.07.2019

En person i slutten av 50-årene er bekreftet omkommet etter en drukning ved Skogøya i Bogen. Mannen skulle redde en båt som drev fra land, og havnet under vann. Han ble hentet til land av familie og slekt på stedet. Det ble gjennomført hjerte- og lungeredning og luftambulanse ble sendt til stedet, men livet stod ikke til å redde. Alt tyder på en ulykke.

Mann, 59 år, omkom

Hillevågsvatnet,
Strømsvik bad,
Rogaland,
11.07.2019

Nødetane ble varslet da det ble observert en båt med motoren i gang og tau i propellen, som lå og slo i fjæresteinene. Helikopteret fant en person i vannet, og det ble gjennomført hjerte- og lungeredning på personen. Han ble erklært omkommet. 

Mann, 65 år, omkom

Dalsfjorden,
Sogn og Fjordane,
18.07.2019

En person falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane. Sammen med ham i båten var ei jente  og gutt. De treffer en stor bølge og mannen og jenta faller ut av båten. Jenta var iført en oransje flytevest. De blir liggende 20 - 30 meter fra båten. Mannen blør fra hodet. Uten vest forsøker han å svømme med jenta og bruke hennes vest til å holde hodet over vann. Båten går i sirkel. Gutten setter motoren i nøytral og båten stopper fremdriften. Han forsøker å ro bort til mannen og jenta. Mannen greier ikke å holde seg flytende lenge nok til å bli reddet.

Mann, 46 år, omkom

Andenes,
Nordland,
21.07.2019

Det ble funnet en person omkommet i havet. Det ble funnet en tom gummibåt i nærheten av der den omkomne ble tatt i land. 

Mann, 44 år , omkom

Hurdal,
Akershus,
27.07.2019

En person er bekreftet omkommet etter at han falt i vannet fra en gummibåt ved et populært badested. En leteaksjon ble satt i gang etter at han ble meldt savnet. Personen var ute i båt sammen med en sju år gamle gutt da han falt i vannet. Gutten fikk tatt seg til land og varselt. Den omkomne var ikke svømmedyktig. Han ble funnet av brannvesenets dykkere. 

Mann, 35 år,
omkom

Sjølyst,
Hemnessjøen,
Akershus,
28.07.2019

En person omkom etter å ha falt ut av en båt rett over midnatt. Det var totalt fem personer om bord i båten.

Det var flere mennesker ute på en flåte på sjøen og det var da enkelte skulle fraktes tilbake til land i en båt, at personen falt i vannet. Hendelsen skjedde om lag 200 meter fra land.

Mann, 20 år, omkom

Namsenfjorden,
Namsos,
Nord-Trøndelag,
01.08.2019

En båt har gått på skjær og to personer er omkommet. Vitner fra land hørte et høyt smell flere hundre meter unna, og en båtmotor som fortsatte å gå. Alle nødetater rykket ut, inklusive redningsskøyta. Der fant de to alvorlig skadde i en båt som hadde gått på et skjær. Personene ble fraktet til Sykehuset og mannen ble erklært død ved ankomst, kvinnen var kritisk skadd. Det var fint vær, klart og lite vind da ulykken skjedde. Båten har fått store skader og hele båten står over vannflata. 

Mann, 43 år, omkom

Namsenfjorden,
Namsos,
Nord-Trøndelag,
01.08.2019

En båt har gått på skjær og to personer er omkommet. Vitner fra land hørte et høyt smell flere hundre meter unna, og en båtmotor som fortsatte å gå. Alle nødetater rykket ut, inklusive redningsskøyta. Der fant de to alvorlig skadde i en båt som hadde gått på et skjær. Personene ble fraktet til Sykehuset og mannen ble erklært død ved ankomst, kvinnen var kritisk skadd. Det var fint vær, klart og lite vind da ulykken skjedde. Båten har fått store skader og hele båten står over vannflata. 

Kvinne, 34 år, omkom

Dønna (Havsteisn)
Nordland, 
02.08.2019

Det var noen fastboende som oppdaget at en person hadde falt over bord. De så først en båt som gikk i ring, og hørte rop. Mannen skal ha vært alene i båten da han falt i vannet.Personen omkom.

Mann, 60 år, omkom

Skrolsvik, Senja, Troms,
05.08.2019

Det var noen som observerte en båt som gikk i ring, og de dro ut for å sjekke. De så da en bevisstløs mann som de fikk fraktet i land. Tilstanden ble betegnet som kritisk. Han døde to dager senere av skadene.

Mann, 70 år, omkom

Skjomen,
Nordland, 10.08.2019

Fire personer ble kastet ut av en hurtiggående båt under stor fart. Ulykken skjedde i forbindelse med en hurtigbåtkonvoi. 

Mann, 40 år, omkom

Norsjø,
Telemark,
10.08.2019

En person omkom natt til lørdag under en båttur. Den omkomne og en kamerat hadde dratt ut natt til lørdag. Kameraten meldte fra om ulykken etter at han våknet opp alene i båten, og hadde store skader på kroppen. Båten hadde omfattende skader som tydet på et kraftig sammenstøt, men nøyaktig hvor sammenstøtet har skjedd var uvisst. Den savnedes mobiltelefon hadde havnet på land og ble funnet av personell som deltok i søket. Like ved stedet ble det funnet vrakrester som var forenlige med den aktuelle båten. Den omkomne ble funnet et par meter under vannoverflaten.

Mann, 35 år, omkom

Gjevilvatnet,
Sør-Trøndelag, 23.08.2019

En båt med to personer veltet på vannet sent fredag kveld da den ene personen reiste seg i båten. Den ene kom seg i land, mens den andre havnet under båten. Personene var på hyttetur i området, men drev og dorget da ulykken skjedde. Bare den ene hadde på seg redningsvest. Han som hadde på seg vest prøvde å få tak i den andre, men klarte det ikke. Han svømte deretter til land hvor han ringte etter hjelp. Noen rodde ut på vannet for å lete etter den andre mannen. Han ble funnet omkommet under båten. Da hadde personen ligget under vann i over en halvtime. Politiet fikk melding hendelsen litt før midnatt.

Mann, 58 år, omkom

Tussøya,
Troms,
24.08.2019

En person ble tidligere i dag funnet omkommet i sjøen. Han var en del av en gruppe på 20 som var på en tur organisert av en padleklubb. Personen dro en ut på egenhånd en gang på formiddagen, for å samle ved. Han skal først ha blitt meldt savnet, før de etter en stund observerte en veltet kajakk. Han ble funnet livløs i kajakken, og hjerte- og lungeredning ble satt i gang umiddelbart. Livet sto ikke til å redde. Politiet fikk melding fra Hovedredningssentralen like før klokka 12 lørdag. Det er ikke mobildekning i området, og varslinga foregikk via kystradio. Ambulansehelikopter, to redningsskøyter og brannbåt ble sendt til området. Padleren ble erklært død av legen på helikopteret. 

Mann, 50 år, omkom

Hasløysundet, Averøy,
Møre og Romsdal, 15.09.2019

En person omkom etter båtulykke søndag ettermiddag. Det var totalt fire personer om bord da ulykken inntraff. Tre personer klarte å komme seg til land. Etter at redningspersonell kom til stedet lyktes man med å få båten inn til land, og fjerdemann funnet under båten. Alle personene involvert i ulykken var på ferie i Norge. Det var gråvær, sterk vind og mindre bølger da ulykken inntraff. Båten var en skjærgårdsjeep.

Mann, 48 år,
Utenlandsk statsborger,
omkom

Botnavatnet,
Halsa,
Møre og Romsdal, 20.09.2019

Fredag kveld omkom en person etter at båten han satt i veltet. Nødetatene mottok melding om ulykka, da naboer varslet. Nødetatene rykket ut, og det ble gjort forsøk på livredning, men personen ble erklært død av lege på stedet. Mannen var alene i båten. 

Mann, 66 år, omkom

Linesøya,
Åfjord,
Sør- Trøndelag, 09.10.2019

Onsdag ettermiddag ble en mann funnet død i vannet etter at båten hans sank. Hendelsesforløpet er uklart, men den forulykkede hadde informert noen om motortrøbbel. Mannen ble  funnet rundt ti meter fra båten, under vann. Han hadde på oppblåsbar flytevest som hadde blåst seg opp, men skrittstroppen var ikke festet.

Mann, 66 år, omkom

Skåtøy i Kragerø,
Telemark, 21.12.2019

En person ble funnet hardt skadet på et skjær i nærheten av Saltneven ved Skåtøy i Kragerø. Han ble senere erklært død. Vitne meldte lørdag ifra om en fritidsbåt med kjølen opp. Det var tydelige tegn på at fritidsbåten hadde gått på et skjær. 

Mann 30 år, omkom