Spørsmål Svar
Kan jeg søke om å få et fysisk høyhastighetsbevis? Høyhastighetsbevis vil kun bli utstedt digitalt. Du finner beviset med å logge inn på Min Side Sjøfolk.
Hva skal jeg gjøre dersom jeg ikke finner registrert kurs på meg som jeg har gjennomført? Ta kontakt med kurstilbyder.
Kan jeg søke om å få utstedt høyhastighetsbevis på grunnlag av annen høyhastighetskompetanse? Det vil ikke bli mulig å søke om høyhastighetsbevis på grunnlag av annen høyhatighetskompetanse helt enda, men dette vil bli klart om ikke lenge. 
Hvem er det som skal innrapportere  informasjon om at jeg har gjennomført kurs (teoretisk og praktisk del)? Kurstilbyder du tok kurset hos skal innrapportere at du har gjennomført kurs. 
Hva må jeg gjøre for å søke ut høyhastighetsbevis? Det eneste du trenger å gjøre er å laste opp bilde og signatur, samt betale søknadsgebyret.
Jeg har annen relevant høyhastighetskompetanse. Jeg ønsker å søke ut høyhastighetsbevis på grunnlag av denne. Hva gjøre jeg?  Se over  listen med vurderte kompetanser. Om ikke din kompetanse er vurdert, ber vi deg sende en henvendelse til post@sdir.no før du søker.
Hvordan er gebyret satt? Søknadsgebyret følger §8 i forskrift om gebyr for utstedelse av sertifikater og påtegninger til maritimt personell og for utstedelse av båtførerbevis til båtførere
Jeg har fått avslag på min søknad. Kan jeg få tilbakebeltalt søknadsgebyret? Nei, søknadsgebyr tilbakebetales ikke. 
Jeg har søkt om feil bevis. Kan jeg få tilbakebetalt søknadsgebyret? Nei, søknadsgebyr tilbakebetales ikke. 
Vil jeg bli belastet med nytt søknadsgebyr dersom jeg må søke på nytt?  Ja, du vil bli belastet med et nytt gebyr når du søker på nytt.