Spennende registrering i NOR

  • Publisert: 13.05.2020

Norsk ordinært skipsregister (NOR) er nå i ferd med å få sin første flytende havvindmølle registrert. Dette vil bli den første av denne type innretning som registreres i realregisteret NOR.

Hywind-mølle på Stord
Hywind-mølle på Stord
FOTO: Marit Hommedal/NTB Scanpix

– Dette er veldig spennende for Sjøfartsdirektoratet og våre registre, og viser at det er en utvikling som skjer for flytende havvindmøller i Norge, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

Den frivillige registreringen skjer etter forskrift om registrering av andre flytende innretninger under registrering i NOR, og fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad ser ikke bort fra at det kan komme flere registreringer av denne typen.

 Vi ser at det satses mye på flytende havvind. Sjøfartsdirektoratet står klare til å bistå de som har spørsmål knyttet til denne type registreringer i NOR, sier han. 

NOR og NIS (Norsk internasjonalt skipsregister) er begge realregistre som åpner for muligheten til å ta opp frivillig pant i objektet, og registreringen vil blant annet kunne gjøre det enklere med finansiering av prosjekter, på samme måte som for skip og større fritidsbåter.

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen