– Jeg er veldig stolt over at vi kan heise det norske flagget og registrere vårt sjette cruiseskip, Viking Jupiter, i NIS. Det sender samtidig nok et tydelig signal om at det norske skipsregisteret er et konkurransedyktig alternativ, sier Torstein Hagen, eier og styreleder i Viking Ocean Cruises. 

– Viking har bestilt fire ytterligere skip, og disse vil også bli registrert i NIS. Nå gleder vi oss til å vise frem Viking Jupiter med det norske flagget til både gjester og havner over hele verden, legger Hagen til.

Viking Star var det første  av Hagens nybygg som ble flagget inn til Norge. Hun seilte rett inn i NIS ved levering 31. mars 2015, til tross for at skipet opprinnelig var planlagt å seile under Malta-flagg. Ett år senere fikk hun følge av Viking Sea, og i løpet av 2017 slo enda to nybygg følge inn i NIS: Viking Sky og Viking Sun.  Før onsdagens levering var Viking Orion, som ble registrert i juni 2018, det siste i rekken.

Med en største lengde på 228, 26 meter og lugarkapasitet til 930 gjester anses Viking Jupiter å være et såkalt «small ship»