Sjøfartsdirektoratet sitt NOR-register er det eneste rettsvernsregisteret for båter i Norge, og man kan sammenligne det med tinglysingen av fast eiendom. Registreres båten i NOR sikrer man godkjent eierskap og muligheten til å ta frivillig pant med båten som sikkerhet.   

Som båteier er det viktig at du vet om din plikt til å melde alle endringer til oss. Avdelingsdirektør Monika Borge er opptatt av at alle følger opp denne plikten. Vi er helt avhengig av båtfolket sin medvirkning, påpeker hun – det er den eneste måten vi kan sikre et helt oppdatert register på.


Gratis søketjeneste

I tillegg til telefon og e-post, har vi en gratis søketjeneste på nett, «skipssøk». Søket er også tilgjengelig i en egen App med samme navn, både for Android og iPhone. Også den er gratis. Det beste søkekriteriet er båtens radio-/VHF kallesignal. Prøv gjerne de ulike søkemulighetene men, dersom søket opp tomt: Kontakt oss for å være på den sike siden og dersom du trenger en offisiell utskrift.

Registrering gir mange muligheter

Det har vært en kraftig økning i registering av fritidsbåter de siste årene. Mange velger NOR selv om de ikke selv skal bruke båten som sikkerhetsstillelse for lån. Registrering i NOR kan nemlig sikre et raskere salg siden alt er tilrettelagt for at kjøper kan oppnå finansiering. Som registrert eier i NOR kan du også få utstedt et Nasjonalitetsbevis for båten. Det kan være et viktig dokument for å sikre smidig innsjekk på havne- og tollkontorer i utlandet. Beviset er gratis, bekrefter at båten er norsk og hvem som er registrert som eier.

Lurer du på noe, se våre nettsider, send oss en e-post eller ring 52 74 50 00.

Ha er riktig fin og trygg båtsommer!