MOB-båten er av typen DSB IRB (inflatable rescue boat ).Den leveres flatpakket og har løfteskrev som brukes ved heising i davit. Alle fire innfestingspunkt til løfteskrevet er festet i tredørken.

Under montering påmonteres tredørken aluminiumsprofiler og legges mellom pongtongene før disse fylles med luft. Når MOB-båten deretter fylles med luft vil lufttrykket holde tredørken på plass.

Rett montering av tredørk og aluminiumsprofiler, og tilstrekkelig luft i MOB-båten er avgjørende for at tredørken ikke løsner ved utsetting/ ombordtaking av slike MOB-båter.

Kontroll av lufttrykk bør være en regelmessig jobb i skipets vedlikeholdssystem, og lufttrykk bør sjekkes før utsetting. Spesielt bør en være oppmerksom på at fall i temperatur kan medføre trykkfall i MOB-båten.

Regelverk

mann over bord båter skal være stuet i permanent beredskap for utsetting i løpet av 5 minutter eller mindre, og hvis de er oppblåsbare, til enhver tid være oppblåst.

SOLAS III/20 krever videre at før skipet forlater havn og til enhver tid i løpet av reisen, skal alle redningsredskaper være i orden og klare til øyeblikkelig bruk.