Falske MED B og D sertifikater utstedt for lysreflekterende materialer til Hefei Bright Industry and Trade Company

  • Publisert: 04.05.2018

DNV GL har nylig informert tyske markedstilsynsmyndigheter om to forfalskede sertifikater som angivelig skal være utstedt av GL Luxembourg. GL Luxembourg var ikke lenger teknisk kontrollorgan på det tidspunktet de falske sertifikatene skal være utstedt (2014).

Ytterligere informasjon vil være tilgjengelig i EU-kommisjonens database for farlige produkter, ICSMS.

Sertifikatene gjelder produkter innenfor kategorien MED/1.30 er Lysreflekterende materialer, eksempelvis brukt som refleks på redningsutstyr på skip (livbøyer, redningsvester, flåter etc. ).

Produsenter av redningsmateriell som bruker komponenter med krav om MED/1.30 sertifisering, må verifisere at sine komponenter ikke er rammet av denne forfalskningen. Slike komponenter skal ikke benyttes i produksjonen av MED-sertifisert utstyr, da det ikke kan garanteres at komponentene oppfyller relevante krav - noe som i sin tur kan resultere i produkter som er farlige i bruk eller ikke oppfyller de sikkerhetsstandarder de er ment å gjøre. Dersom produsenter skulle finne forfalskede sertifikater bes de informere Sjøfartsdirektoratet om dette.

Husk at alle MED sertifikaters gyldighet og validitet alltid kan sjekkes i MarED databasen, se www.mared.org

Vedlegg:

Bilder av de falske sertifikatene

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen