Velferdsstasjoner i norske havner

 Åpning av ny stasjon i Honningsvåg februar 2020

Sjøfartsdirektoratet har et samarbeid med Norway Seaman's Mission som driver velferdsarbeid for utenlandske cruiseskipsmannskap på stasjoner i Stavanger, Bergen (Jekteviken og Skuteviken), Ålesund og Honningsvåg.

Tilbud

På alle stasjonene tilbys gratis internett, gratis enkel servering og sosialt fellsskap med andre sjøfolk og frivillige på sentrene. Her kan du sitte komfortabelt, senke skuldrene og slappe av uten krav av noe slag. Du kan også få tilgang til aktiviteter (idrett), musikkinstrumenter med mer.

Du finner stasjonene her:

Stavanger Veibeskrivelse Bergelandsgata 38
Bergen - Skuteviken Veibeskrivelse Skuteviksbodene 10
Bergen - Jekteviken Veibeskrivelse Vestre Murallmenning 15
Ålesund Veibeskrivelse Nedre Strandgate 5
Honningsvåg Veibeskrivelse Storgata 28

 

Norway Seaman's Mission er tilknyttet Den indre Sjømannsmisjon (DISM). Organisasjonen har samme utspring som de velkjente  norske sjømannskirkene i utlandet, men retter sine tilbud mot sjøfolk og fiskere som besøker norske havner. Stasjonene er åpne for alle seilende og benyttes av et stort antall sjøfolk uavhengig av nasjonalitet og religiøs bakgrunn.

DISM driver også fiskarheimer i Stamsund, Røst og Vandsøyvågen. Fiskarheimene er viktige samlingssteder for fiskere under sesongfisket.

Narvik internasjonale kultur- og velferdssenter - Stiftelsen Sjømannskirken

Kontakt

Velferdssenteret på Facebook. 

Veibeskrivelse (Kongens gate 1)

Telefon: +47 76 94 14 14
E-post: sjomann@online.no

Åpningstider

18:00-22:00 Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, søndag.
Stengt lørdag.

Tilbud

Internettkafé - Telefonservice - TV - Biljard - Bordtennis - Darts - Kafé - Suvenirer - Arrangementer

Avkobling fra arbeidet om bord - Foto: Anbu Ratnasingam, daglig leder velferdssenteret i Narvik

Senteret drives av en stiftelse bestående av Sjøfartsdirektoratet, Narvik kommune og Norsk Transportarbeiderforbund (ITF). Den svenske sjømannskirken i Narvik sto ferdig allerede i 1950.

Opprinnelig var kirken et velferdstilbud for de mange svenske sjøfolkene knyttet til malmeksporten fra Kiruna. På 1970-tallet ble malmskipene flagget ut og bemannet med utenlandske sjøfolk. I 1997 la Svenska kyrkan i utlandet ned virksomheten i Narvik og solgte bygget til kommunen. Stiftelsen ble opprettet og Sjømannskirken benyttet som et internasjonalt sjømannssenter og kulturhus for kommunens innbyggere.

Fotballturneringer i Bergen 

I sommermånedene arrangeres Bergen Cruise Championship som er en fotballturnering for besetningene på cruiseskip. Kampene spilles hovedsakelig på Møhlenpris idrettsplass nær Bergen sentrum.

NB! Den årlige fotballturneringen for cruiseskip i Bergen blir dessverre heller ikke gjennomført denne sommeren på grunn av koronapandemien.

Kontaktpunkt for sjøfolk i utlandet

Sjømannskirken

Sjømannskirken - Norsk kirke i utlandet - er til stede for nordmenn over hele verden gjennom sjømannskirkene og ambulerende tjenester.

Oversikt internasjonale velferdssentre (ISWAN)

Når du ankommer havn kan du bruke denne søkefunksjonen for å finne velferdstilbud for sjøfolk i nærheten.

Du finner også adresseliste over offisielle møteplasser for sjøfolk i fremmede havner i "Shore Leave"-appen til ITF Seafarer's Trust. Appen kan lastes ned i Google Play eller App Store.

The International Seafarer's Welfare and Assistance Network (ISWAN)

Sjøfartsdirektoratet er medlem av den internasjonale velferdsorgansasjonen for sjøfolk som arbeider for å fremme sjøfolks helse og velferd og bistå sjøfolk og deres familier som trenger assistanse på grunn av arbeidet til sjøs.

"SeafarerHelp" - Hjelpelinje for sjøfolk (ISWAN)

Gratis fortrolig multispråklig hjelpelinje for sjøfolk og deres familier.

Nordiske kolleger

Danmark - Sea Health & Welfare

Sverige - Sjömansservice, Sjöfartsverket

Finland - Sjömansservice MEPA SSB