Internasjonale velferdssentre i norske havner

Klikk på kartet for å se hvor velferdssentrene for sjøfolk er lokalisert. 

Welfare centres in Norway.jpg

 

Sjømannssentre i cruise-havner

 Honningsvåg åpning 2020.jpg

Norway Seaman's Mission driver sjømannsentre som er spesielt rettet mot utenlandske cruiseskipsmannskap,. Disse finner du på følgende steder:

Stavanger - Nedre Strandgate 76
Bergen - Skuteviken - Skuteviksbodene 10
Bergen - Jekteviken - Sukkerhusgaten 4
Ålesund - Nedre Strandgt. 5
Honningsvåg - Storgata 28


Tilbud

Sjømannsentrene ligger sentralt eller i gangavstand i respektive havner. På sentrene tilbys gratis internett, gratis enkel servering og sosialt fellsskap med andre sjøfolk og betjeningen på sentrene. Her kan du sitte komfortabelt, senke skuldrene og slappe av uten krav av noe slag. Du kan også få tilgang til aktiviteter (spill, idrett), musikkinstrumenter med mer.

Norway Seaman's Mission er tilknyttet Den indre Sjømannsmisjon (DISM). Organisasjonen har samme utspring som de velkjente norske sjømannskirkene i utlandet, men retter sine tilbud mot sjøfolk og fiskere som besøker norske havner. Sentrene er åpne for alle seilende og benyttes av et stort antall sjøfolk uavhengig av nasjonalitet og religiøs bakgrunn.

Velferdsstasjoner for fiskere
På følgende steder driver DISM også fiskarheimer som er viktige samlingssteder for yrkesfiskere under sesongfisket:

Havly Fiskarheim Stamsund - J M Johansens vei 46, Vestvågøy i Lofoten
Fiskarheimen Røst - Tysøyveien 3 på Røst
Fiskarheimen Vandsøyvågen - Sør Gjæslingan

 

Sjømannskirken internasjonalt kultur og velferdssenter i Narvik

Kontakt
Velferdssenteret på Facebook.
Veibeskrivelse (Kongens gate 1)
E-post: sjomann@online.no

Åpningstider
Mandag til fredag: kl. 18:00-20:00
Lørdag: kl. 11:00-13:00
Søndag: kl. 18:00 - 20:00

Tilbud
Sjømannskirken benyttes som et internasjonalt sjømannssenter og kulturhus for kommunens innbyggere med konserter og andre tilstelninger.

Tilbudet for sjøfolk er bl.a. fri Wi-Fi, kafé, telefonservice, TV, biljard, bordtennis, dart, kafé, suvenirer.

Sjømannskirka_Narvik_Biljard_Sjøfolk.jpg

Narvik havn fikk i 2005 status som ”Motorway of the Sea”- havn i Norge, sammen med Oslo.  I tillegg er Narvik og Ofotbanen med på det såkalte CORE Network, som er å anse som hovednettet for transport innen EU.

Sjømannskirken internasjonalt kultur og velferdssenter i Narvik drives av en stiftelse bestående av Sjøfartsdirektoratet, Narvik kommune og Norsk Transportarbeiderforbund (ITF).

Historikk
Bygget som stod ferdig i 1950 var opprinnelig en svenske sjømannskirke for de mange svenske sjøfolkene knyttet til malmeksporten fra Kiruna. På 1970-tallet ble malmskipene flagget ut og bemannet med utenlandske sjøfolk. I 1997 la Svenska kyrkan i utlandet ned virksomheten i Narvik og solgte bygget til Narvik kommune. ITF og Sjøfartsdirektoratet bidro til at kirken forble et velferdstilbud for sjøfolk.

Fotballturneringer i Bergen 

I sommermånedene arrangeres Bergen Cruise Championship som er en fotballturnering for besetningene på cruiseskip. Kampene spilles hovedsakelig på Møhlenpris idrettsplass nær Bergen sentrum.

NB! Den årlige fotballturneringen for cruiseskip i Bergen ble dessverre ikke gjennomført i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien.