TV og filmvisning

  • Publisert: 05.05.2021

TV og filmunderholdning er en fritidssyssel som har bred appell om bord. Både som avkobling for den enkelte på frivakta eller sosialt tiltak med felles «kinokveld» når det lar seg gjøre.

Skipsbesøk på Ramform Explorer
Skipsbesøk på Ramform Explorer
FOTO: Sjøfartsdirektoratet

Filmkvelder

Rederiene skal legge til rette for at sjøfolkene har rekreasjonstilbud om bord som er egnet til å fremme deres helse, velferd og trivsel. Ethvert fartøy skal ha elektronisk utstyr som radio, TV, filmavspillingsutstyr og PC-er, samt internett-tilkobling når det er tilgjengelig.

Tilgang til filmunderholdning kan eksempelvis besørges via filmkanaler eller digitale løsninger for nedlasting og/eller strømming av filmer. Der digital filmtilgang ikke er mulig, bør skipene forsynes med fysisk filmbeholdning for hele reisens varighet med mulighet for jevnlige utskiftning.

Filmabonnement

Rederier/skip som ønsker et enkelt organisert filmtilbud om bord, kan inngå en abonnementsavtale med

Da vil de få tilsendt månedlige pakker med 6 eller 9 kinoaktuelle kvalitetsfilmer i varierte sjangere: komedie, action, drama, thriller, science fiction m.m. Filmene sendes ut på DVD-er.

Filmvisningen om bord kan for øvrig være omfattet av opphavsregler for offentlig visning. For å sikre at visningen er tillatt, kan rederiet/fartøyet tegne paraplylisens(er). De står da fritt til å laste ned eller kjøpe fysiske filmer hvor som helst i verden og vise om bord, så lenge filmene er anskaffet på lovlig vis og fremstilt av filmbyråer/distributører som paraplylisensen(e) dekker.

Filmnyheter og omtaler

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen