- Jeg er stolt over at rederen velger det norske flagget, og håper at det vil gi en sterk signaleffekt til andre rederier om å følge etter.  Vi har jobbet målrettet i lang tid for å gjøre Norge til den foretrukne maritime administrasjonen, noe som har ført til mange endringer i direktoratet. For cruiseskip er kanskje den største forbedringen at søknader om maritime personellsertifikater nå kan gjøres elektronisk, sier Akselsen.

Næringsminister Monica Mæland (H) er også svært fornøyd med innflaggingen.

– Jeg er glad for at vi igjen får cruiseskip registrert i Norge. Skip under norsk flagg er viktig for å beholde og videreutvikle Norge som maritim nasjon. Regjeringen jobber med å styrke sjøfartsadministrasjonen og øke antallet skip under norsk flagg. Sjøfartsdirektoratets satsing på oppsøkende virksomhet og kundefokus skal bidra til at direktoratet foretrekkes av rederiene. Dette er også et sentralt tema i vår maritime strategi, som vi etter planen skal egge frem i vår, sier næringsministeren.

Sjøfartsdirektoratet har etablert en egen innflaggingsgruppe som guider kunden på tvers av avdelinger og sikrer at alle spørsmål om innflagginger følges nøye opp.

Cruiseskipet VIKING STAR, med plass til 930 gjester, er under bygging ved det italienske verftet Fincantieri og planlegges levert allerede i slutten av mars i år. Det flagges da direkte inn i NIS.

Ytterligere tre søsterskip skal bygges for Viking Cruises, og disse planlegges også registrert i NIS ved levering fra verftet. Så langt i prosessen er  Torstein Hagen og hans folk godt fornøyde med den norske sjøfartsadministrasjonen og deres arbeid for å sikre registrering i NIS.

- Vi er blitt møtt med positive holdninger, løsningsorientering og samarbeidsvilje sier Hagen. Han understreker at dette er viktige elementer som teller sterkt ved valg av flagg.

VIKING STAR er ikke bare et luksusskip. Skipet er miljøvennlig med et energieffektivt hybrid maskineri, et optimalisert skrog og baug for å maksimere drivstoff effektivitet. Hun har også solcellepanel og utstyr som minimerer utslipp. VIKING STAR skal ha Bergen som hjemsted og utgangspunkt for cruiset som har fått navnet «Viking Homelands».  I løpet av 15 dager blir passasjerene tatt med til 8 land.  Dåpen finner selvsagt også sted i Bergen, på selveste 17. mai. Samtlige av byens innbyggere er da invitert på folkefest.