HAUGESUND: Maritim uke arrangeres fra mandag 23. september til fredag 27. september. Målet er å samle tre av de store maritime konferansene i en felles uke, i tillegg til å legge til rette for flere små og store arrangement.

Konstituert sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim ser fram til Maritim uke i september.
Konstituert sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim ser fram til Maritim uke i september. Foto: Helga Maria Sulen Sund

– Responsen har vært over all forventning, og det er derfor svært gledelig å kunne fortelle at det nå er kommet på plass over 30 arrangementer til Maritim uke, sier konstituert sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim.

Bli med på Maritim uke

På nettsiden finner du informasjon om hva som skjer de ulike dagene under Maritim uke. Denne informasjonen oppdateres fortløpende.

Uken starter med offisiell åpning i Haugesund rådhus mandag ettermiddag, etterfulgt av konsert som er åpen for alle. På nettsiden finner du oversikten over hva som skjer, hvor og når.

Avtale sikrer hotellkapasitet

De store konferansene arrangeres tirsdag og torsdag, mens onsdagen blir dagen med flest ulike arrangementer.

– Onsdagen vil bestå av alt fra korte miniforedrag til større arrangement, det meste åpent for alle som melder seg på. Noen få arrangementer er lukket, for eksempel medlemsmøter, sier prosjektleder Sverre Flatebø i Sjøfartsdirektoratet.

For å sikre stor nok kapasitet har Maritim uke inngått avtaler med hotellene i Haugesund, med Quality Hotel Maritim som koordinator for dette arbeidet. Dette betyr at det skal være god kapasitet på overnatting ut fra forventet deltakelse.

– Selv om vi har fått god kapasitet på overnatting så er det viktig at de som har tenkt å delta på Maritim uke melder seg på tidlig. Vi tror det blir rift om plassene, og skal selvsagt bistå de som ønsker å delta disse dagene dersom hotellene ikke har flere rom tilgjengelig, sier markedsføringssjef André Sæbø i Sjøfartsdirektoratet.

Bredt samarbeid

Maritim uke arrangeres i Haugesund fra 23. - 27. september.
Maritim uke arrangeres i Haugesund fra 23. - 27. september. Foto: Sjøfartsdirektoratet

Da det ble bestemt å gjennomføre Maritim uke ble det også etablert en egen styringsgruppe.

Denne består av:

  • Sjøfartsdirektoratet
  • Kystverket
  • Karmsund Havn
  • Haugesundkonferansen
  • Ordføreren i Haugesund
  • Høgskolen på Vestlandet
  • Maritimt forum (på vegne av den maritime klyngen)
  • En representant fra Rogalandsbenken på Stortinget (for tiden Sveinung Stensland fra Høyre)