Ordfører i Bergen, Marthe Mjøs Pedersen uttrykte glede over at byen endelig har fått et slikt tilbud.
– Det kan være både tungt og belastende for sjøfolk å være borte fra familien. Senteret kan være et sted for sosialisering og vennskap og kanskje gjøre hverdagen litt lettere. Vi håper også at senteret kan være en inngangsport til byen, med informasjon om hva Bergen har å by på, sa hun.

Æresgjest ved åpningen var Commodore Christopher Rynd fra cruiseskipet Queen Victoria som ligger til havn i Bergen. Hans ansatte er del av målgruppen til senteret
 – Besetningen vår kommer til å sette stor pris på dette tilbudet, sa han. – Vi har om lag 1000 sjøfolk ombord, fra 50 ulike nasjoner. Mange er borte fra familien sin i opptil 9 måneder. Internett ombord er veldig ustabilt og da er det et stort behov for å bruke nett og prate med familien, sa han.

Tiltaket er et samarbeid mellom Sjøfartsdirektoratet og Bergen Havn. I tillegg har European Cruise Service bidratt med inventar og møbler til senteret. I cruisesesongen vil senteret være bemannet av frivillige og det jobbes med å finne en løsning med kodelås og tilgang for sjøfolk utenom sesong.

 – Dette er en merkedag for oss, sa Lars Alvestad, avdelingsdirektør for fartøy og sjøfolk ved Sjøfartsdirektoratet. – Dette er et godt eksempel på hvordan vi kan ivareta våre forpliktelser i forhold til sjøfolk. Vi ønsker at dette skal være starten på et tilbud som vi skal ha i flere strategiske havner langs kysten i Norge, sa han.