Tankskip fra Teekay får norsk flagg

  • Publisert: 05.06.2019

I år blir to nye tankskip fra Teekay leveringsklare, og begge vil bære det norske flagget gjennom registrering i NIS. Med ny teknologi reduserer de CO2-utslippene med hele 48 prosent ved å bruke avdamp fra last og gjøre det om til drivstoff.

På bildet ser du Christian Fjell i Teekay som taler ved Sjøfartsdirektoratets stand under Nor-Shipping.
FOOD FOR THOUGHT: Sustainability manager i Teekay Offshore Logistics, Christian Fjell, taler på Sjøfartsdirektoratets stand under Nor-Shipping.
FOTO: Marit Nilsen / Sjøfartsdirektoratet

Vi er stolte over å velge det norske flagget gjennom registrering i NIS.

Under Sjøfartsdirektoratets «Food for thought»-arrangement under Nor-Shipping, inviterer vi gode samarbeidspartnere til å fortelle mer om sine prosjekter hvor vi er involvert. Onsdag tok sustainability manager i Teekay Offshore Logistics, Christian Fjell, ordet på standen vår.

Her kunne han meddele at de har seks nye tankskip under bygging, og at to første altså vil bære det norske flagget og få hjemmehavn i Stavanger.

- Vi er stolte over å velge det norske flagget gjennom registrering i NIS. Det gjør vi først og fremst på grunn av den gode kompetansen og nærheten til Sjøfartsdirektoratet, og også fordi de er en god sparringspartner i prosjekter som dette med bruk av ny teknologi, sier Fjell.

"Food for thougt" med Christian Fjell fra Teekay,

Med sine nyeste tankskip nærmest halverer Teekay sine CO2-utslipp. Det gjøres blant annet ved at avdampen fra lasten (VOC) kondenseres og blandes med LNG som igjen benyttes som drivstoff. Det som tidligere kun var utslipp blir på de nye skipene brukt til drivstoff.

Skipene driftes gass-elektrisk, og batterier er installert for «peakshaving» og «blackout prevention».

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen