Kampanjen «Sjekk sjarken» startet nå i januar, og med det ønsker Sjøfartsdirektoratet å utfordre fiskeren selv til å beskrive sikkerhetstiltak og praksis om bord for å ivareta sikkerheten til mannskap, fartøy - og selvsagt seg selv.

Last ned elektronisk utgave av sjekklista her.

Inspektør Johnsen fra Sjøfartsdirektoratet traff på to hyggelige fiskere i det friske januarværet i Harstad. Han fikk komme om bord i sjarken «TOMMY» av Harstad med eier Ole Halvorsen, og «DRIVAR» fra Ibestad med Oddbjørn Frantzen bak roret.

SJEKKET SJARKEN: Fisker Ole Halvorsen. Foto: Raymond Johnsen 

-Vi tok en prat om sikkerhet, og viktigheten av risikovurdering av operasjoner og arbeidsoppgaver om bord på begge fartøyene. «DRIVAR» var akkurat ferdig med fartøygodkjenning og hadde fått på plass fartøysinstruks, mens «TOMMY» var i sluttfasen og manglet kun å dokumentere at lastemerket var påsatt før han fikk fartøysinstruksen», forteller Johnsen.

Begge fiskerne fikk utdelt sjekklisten «Sjekk sjarken din», som ble gjennomgått i fellesskap, og til slutt fikk de overlevert «Sjekk sjarken»-t-skjorte.

Alle som får besøk av Sjøfartsdirektoratets inspektører under kampanjen, er med i trekningen av en Regatta Fisherman arbeidsdress. Bilder fra kampanjen blir lagt ut på Instagram under emnetaggen #sjekksjarken, og også her vil vi trekke ut en vinner som deler et godt sikkerhetstiltak om bord i sin båt!

Alle fiskere oppfordres herved til å dele bilder under emnetaggen #sjekksjarken.