Noen av de største aktørene i Norge som jobber med sikkerhet for fritidsbåtfolk har slått seg sammen om å lage sikkerhetstorget. Her kan de besøkende møte fagfolk fra Sjøfartsdirektoratet, Kystverket, Politiet, Kartverket, Redningsselskapet og Norsk Test.

Spennende aktiviteter og fine premier
På sikkerhetstorget vil det være spennende aktiviteter for både voksne og barn. Politiet stiller blant annet ut en splitter ny politibåt. Det vil bli satt opp en egen trapp opp til båten slik at folk kan gå opp og se, og det vil være mulig å få demonstrert lanterner, navigasjon og dekksbelysning.

Illustrasjon av den nye politibåten som skal stilles ut på sikkerhetstorget. Bilde: Goldfish

Redningsselskapet stiller med en Elias-båt og en RIB. Det vil bli mulig å leke med små fjernstyrte båter i en lite basseng, teste sine ferdigheter innen sjøvett ved å spille Sjøvettspillet på iPad, og å lære og oppgi sin posisjon i sjøkartet.

Det vil også bli mulig å vinne en 12 fots fritidsbåt ved å delta på quiz med sikkerhet på sjøen som tema. En heldig vinner vil bli trukket søndag ettermiddag.

I tilknytning til sikkerhetstorget vil det også ligge to Elias-båter i det store bassenget i hall E. Disse båtene kan alle barn få kjøre lørdag og søndag.

Ulik kompetanse tilstede
- Aktørene på sikkerhetstorget har ulik kompetanse, og at vi er å finne på samme sted på messa vil være nyttig for de besøkende. Vi har alle et felles mål om at båtlivet skal være trygt, og at færre mennesker skal være involvert i ulykker, sier rådgiver i Sjøfartsdirektoratet, Helga Maria Sund.

Sikkerhetstorget blir å finne innerst i hall D, stand D01-33, på Sjøen for alle på Norges Varemesse i Lillestrøm, 14. – 18. mars 2018. www.sjoenforalle.no