Olav Akselsen ble sjøfartsdirektør i januar 2010. Han hadde da lagt bak seg flere perioder på Stortinget, hvor han også var olje- og energiminister. Gjennom ni år fikk han betydelig tillit i rederiene og i organisasjonene.

Han jobbet blant annet aktivt for å markedsføre og synliggjøre Norge som flaggstat og for å gjøre direktoratet til en attraktiv samarbeidspartner. Olav ville blitt 56 år 28.august. Han etterlater seg ektefelle og tre barn.

– Det var en trist beskjed å få at Olav Akselsen hadde gått bort. Akselsen har gjort en solid innsats for Sjøfartsdirektoratet gjennom mange år og var sentral i å utvikle Sjøfartsdirektoratet til en moderne organisasjon som i dag spiller en avgjørende rolle i utviklingen av den maritime næringen, både nasjonalt og internasjonalt. Mine tanker går til familien og Akselsens nærmeste, sier næringsminister Iselin Nybø.

– Olav markerte seg raskt som en raus og markant leder i Sjøfartsdirektoratet. Dessverre rammet kreftsykdommen ham, men selv i sykdomsperioden viste han stor interesse for det som skjedde i direktoratet og i den maritime næringen. Dette var en veldig trist beskjed å få. Våre tanker går nå til familien, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad. 

 

Den nærmeste familie ønsker å formidle via Sjøfartsdirektorat at de ønsker ro. Eventuelle spørsmål fra media kan rettes til Sjøfartsdirektoratets kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus på telefon 95741729.