Ny fagapplikasjon for skipsregistrering tas i bruk denne helgen

  • Publisert: 24.05.2018

Etter vel to og et halvt år er med utvikling og testing er Sjøfartsdirektoratet nå klare til å ta i bruk det nye systemet for skipsregistrering. Allerede torsdag ettermiddag begynner arbeidet med overføring av data, kobling mot arkiv og annen tilrettelegging. Mandag morgen skal alt være klart for registreringer i den nye applikasjonen.

Avdelingsdirektør Monika Borge
Avdelingsdirektør Monika Borge

Arbeidet vil føre til at fartøy og dokumenter som antas til registrering fra torsdag ettermiddag og hele fredag først bli lagt inn i Skipsregisterapplikasjonen i helgen – eller senest mandag.  Det å få Skipsregisteret over på en ny og moderne plattform har vært planlagt helt siden sammenslåingen av Sjøfartsdirektoratet og Skipsregistrene i 2012. Registeret blir nå tilpasset for nye løsninger og allerede i høst går vi i gang med nytt prosjekt for elektronisk tinglysing. 

- Selv når systemet er nede kan våre kunder føle seg trygge på at rettsvern og prioritet blir godt ivaretatt. Saksbehandlere er på jobb som vanlig og alle saker blir vurdert ved mottak. Også i helgen kommer vi til å jobbe intenst for å få alt på plass så raskt som mulig, sier avdelingsdirektør ved Skipsregistrene, Monika Borge.

Vær imidlertid oppmerksomme på at forsinkelsen i skipssøket på nett vil være noe lenger enn normalt. Ta kontakt om det er noe du lurer på, vi er tilgjengelige både på epost, og telefon 55 54 12 50.

Til toppen