Kaptein Vidar Strønstad sitt vakre og tidløse bilde av en skarv ble kronet med gull da de 75 beste bidragene fra sjøfolk tilknyttet nordiske land ble juryert i Turku i Finland i februar.

Vinnerbildet i den nordiske fotokonkurransen for sjøfolk. Foto: Vidar Strønstad

På seierspallen havnet også helikopterkontrollør Håkon Kjøllmoen på KV Svalbard og kaptein Bjarne Hovland på KL Sandefjord med flotte bilder. Sistnevnte gjorde dessuten «hat-trick» i den norske fotokonkurransen med både første, tredje og fjerdeplass.

Til den norske fotokonkurransen hadde 58 sjøfarere sendt inn 274 bilder. Disse konkurrerte om gjeve premier og deltakelse i den nordiske finalen. Juryen kåret fem vinnerbilder og ga hederlig omtale til ytterligere ti bilder. Disse bildene gikk videre på like vilkår til den nordiske finalen der Danmark, Finland, Island og Sverige hver stilte med de femten beste fra sine nasjonale fotokonkurranser for sjøfolk.

Foruten heder og ære, får vinnerne med seg pengepremier i ulike valører til innkjøp av selvvalgt fotoutstyr. Vi i Sjøfartsdirektoratet er takknemlig for alle innkomne bilder, og flere av bildene vil nok bli å se i ulike sammenhenger fremover.

Her og nå inviterer vi dere til en filmreise rundt på de syv hav gjennom et utvalg fantastiske bilder som deltok i fotokonkurransen.

Og husk at årets fotokonkurranse allerede er i gang. Vi tar imot bilder hele året, så send inn dine bilder til velferden@sdir.no.