For 35. året på rad inviterer vi sjøfolk til å dele sine opplevelser til sjøs i den årlige fotokonkurransen for sjøfolk. Vi er takknemlig for alle innkomne bilder fra hverdagslivet i arbeid og fritid om bord, glimt fra aktivitet på havet og i havn, ja all slags scenarier fra det maritime livet om bord på alle verdenshav.


Vi håper fotoglade sjøfolk sender inn inntil 15 av sine beste blinkskudd gjennom året. Her er det premier, heder og ære å vinne. Førstepremiene i hver av konkurransene er 5.000 kroner til selvvalgt fotoutstyr.


Vi oppfordrer dere spesielt til å skildre hverdagen om bord, det er spennende å få innblikk i hvordan livet arter seg for menneskene om bord. Bilder som viser aktivitet i fritida om bord gir også interessant innblikk i sjøfolks liv. For ettertiden er det verdifullt å bevare et bredt spekter av bilder som forteller om sjømannslivet anno vår tid.


Vi håper både tidligere og nye deltakere passer på å sende inn bidrag innen 31. desember 2022. Alle innsendte bidrag blir bedømt av en fotofaglig kompetent jury. Fem premierte vinnerbilder, samt ti bilder gitt hederlig omtale, går videre til en nordisk finale. Der venter en ny uavhengig jury som kårer de fem beste bidragene fra Norge, Danmark, Finland, Island og Sverige.


Du finner mer informasjon om fotokonkurransen her: Fotokonkurransen for sjøfolk - Sjøfartsdirektoratet.

Fotokonkurransefilm generell from Sjøfartsdirektoratet on Vimeo.