Et nytt «annerledesår» med skiftende smittetrykk og restriksjoner nærmer seg slutten. Vi sender en varm hilsen og ekstra honnør til alle dere sjøfolk i denne spesielle pandemisituasjonen som dessverre fortsatt råder.

Premier, heder og ære

Vi håper fotoglade sjøfolk sender inn inntil 15 av sine beste blinkskudd gjennom året. Her er det premier, heder og ære å vinne. Førstepremiene i hver av konkurransene er 5.000 kroner til selvvalgt fotoutstyr.

Interessen for sjøfolks egne bilder fra livet om bord er stor. Det gir innblikk i moderne sjømannsliv. Vi oppfordrer dere spesielt til å skildre hverdagen om bord, det er spennende å få innblikk i hvordan livet arter seg for menneskene om bord. Motiver av ulike arbeidssituasjoner er dessuten ofte egnet som illustrasjonsbilder, og sjansen øker for at fotografen får publisert sine bilder. Bilder som viser aktivitet i fritida om bord gir også interessant innblikk i sjøfolks liv. For ettertiden er det verdifullt å bevare et bredt spekter av bilder som forteller om sjømannslivet anno vår tid.

Frist ved nyttår

Vi håper både tidligere og nye deltakere passer på å sende inn bidrag innen 31. desember 2021. Alle innsendte bidrag blir bedømt av en fotofaglig kompetent jury. Fem premierte vinnerbilder, samt ti bilder gitt hederlig omtale, går videre til en nordisk finale. Der venter en ny uavhengig jury som kårer de fem beste bidragene fra Norge, Danmark, Finland, Island og Sverige.

 

Du finner mer informasjon om fotokonkurransen her: Fotokonkurransen for sjøfolk - Sjøfartsdirektoratet.