Budskapet til sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide var klinkende klart: Norge ønsker cruiseskip velkommen – og helst med norsk flagg i hekken!

Sett og hørt

Svært mange i næringen sitter med spørsmål og tanker om de ulike initiativene som nå er på gang – blant annet reguleringer i verdensarvfjordene og norske vilkår i norske farvann.

– Tilbakemeldingene fra CLIA var svært gode, og de satte stor pris på å bli sett og hørt i denne sammenheng, sier Hareide.

Han legger til at han håper at møtet gjorde dem mindre bekymret, og at de fikk et tydelig signal om at cruisenæringen er ønsket i Norge.

Det kunne Inge Tangerås, daglig leder i Cruise Norway, bekrefte. Og han var ikke tilbakeholden med lovordene etter Hareides innlegg.

– Dette var særdeles viktig for de nærmere 40 representantene og beslutningstakerne i CLIA. De opplevde en myndighetsperson som forklarte gangen i det politiske, lyttet til innspill og som tok med seg bekymringene de hadde for videre arbeid. Budskapet hans har blitt svært godt mottatt i den internasjonale cruisenæringen, sier Tangerås.

Traff beslutningstakere

Etter møtet ble sjøfartsdirektøren invitert med til en utvidet sammenkomst med representanter fra rederiene og foredragsholdere under konferansen.

– Dette var en unik mulighet til å treffe beslutningstakerne fra størstedelen av bransjen på ett og samme sted, sier Hareide.

Møtet kom til etter godt samarbeid med Cruise Norway, Norske Maritime Eksportører (NME) og Sjøfartsdirektoratet.

CLIA board 2.JPG