Begge har til felles at HMS og risiko både engasjerer og interesserer. Cathrine Gjertsen, kommunikasjonssjef i Norled, fant det naturlig å ta quizen etter at KHMS-sjefen i selskapet tipset alle ansatte om å delta via deres interne kommunikasjonskanal.

Fokus på risikostyring

Cathrine Gjertsen
Cathrine Gjertsen Foto: Norled

– I Norled har vi stort fokus på risikostyring, og jeg fikk absolutt bruk for min bakgrunn på flere av spørsmålene. Men, det var spørsmål jeg måtte søke og lese meg opp på da flere av dem dreide seg om andre fartøygrupper enn ferje- og hurtigbåt. Veldig kjekt å høre nå at jeg fikk alt riktig, sier Gjertsen som var svært glad for å bli trukket ut som vinner.

Hun understreker at HMS og risiko er viktige tema som krever kontinuerlig forbedringsarbeid.

– I Norled har vi utarbeidet et eget kurs som vi kaller #sikkerhetsankeret. Dette skal rulles ut til nesten alle i organisasjonen så snart som mulig. I tillegg jobber vi med å få på plass et nytt ledelsessystem hvor risikostyring står sentralt, sier hun.

Vinner nummer to, Bjørn Mouritsen, er helt enig i at HMS og risiko er viktige felt som må holdes vedlike. Han ble gjort oppmerksom på quizen via Facebook, og syntes det var interessant å se hvordan andre jobber med risikoledelse. Han jobber nemlig ikke innenfor det maritime, men i avdeling for rusmedisin i Helse Bergen, som sosionom med spesialisering innen psykisk helse- og rusarbeid.

Bjørn Mouritsen
Bjørn Mouritsen Foto: Privat

– Konkurransen, og måten det var gjort på, appellerte til meg. At det var mulig å finne svarene ved å søke rundt på nettsiden likte jeg spesielt godt. Mye bedre enn ren gjetting, smiler han.

2020 svarte på quizen

Totalt var det 2020 personer som svarte på quizen. Et tall prosjektleder Torben Vik er godt fornøyd med.

– Formålet med konkurransen var å skape interesse rundt fokusområdet sikkerhetskultur og risikoforståelse, og få flest mulig til å se på verktøyene som vi har lagt ut på nettsidene. Det tror jeg vi har klart, sier Torben Vik, prosjektleder i Sjøfartsdirektoratet.

Han legger til at nettsidene til Sjøfartsdirektoratet egner seg godt for bruk av både smarttelefon og nettbrett, og at valget av premie derfor ble et lesebrett.

– Utrolig kjekt å se at så mange tok seg tid til å orientere seg på våre nettsider og svare på spørsmålene. Vi gratulerer begge vinnere, og håper de får stor glede av premien, smiler han.