Å synliggjøre det norske flagget er Sjøfartsdirektoratets hovedmål når den internasjonale skipsbransjen samles på Nor-Shipping i Lillestrøm denne uken. I år har Sjøfartsdirektoratet lagt opp til daglige foredrag på vår hovedstand (C03-32), i tillegg til at bunadskledde medarbeidere stiller byr på selfie-postkort med norske fjorder i bakgrunnen, i inngangspartiet.

- Det er viktig for direktoratet å være synlige på Nor-Shipping, som er en av de viktigste shippingmessene globalt. Her har vi mulighet til å formidle fordelene ved å velge norsk flagg og markedsføre det viktige arbeidet som blir gjort i direktoratet, sier fungerende sjøfartsdirektør, Lars Alvestad.

Viktig samhandling med næringen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har en tettpakket uke i forbindelse med messen, men tok seg likevel tid til å besøke både hovedstanden og få tatt et selfie-postkort i inngangshallen.

- Maritim næring er i dag en av de få næringene våre hvor vi har et komplett kluster, og vi ligger langt fremme på teknologiutvikling. Vi har en velutviklet tradisjon for gode reguleringer i bransjen, og her er Sjøfartsdirektoratet et godt eksempel. Sjøfartsdirektoratet er en regulator men også en rådgiver som spiller på lag med næringen i riktig forstand. Den samhandlingen er veldig viktig for at vi skal utvikle Norge som sjøfartsnasjon videre, sa Røe Isaksen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen fikk en kjapp innføring i Min side fartøy av nettredaktør Torbein Kvil Gamst (t.h.).

Cruiseskip ble Årets skip

Tradisjonen tro ble også vinneren av Årets Skip avdekket under åpningsdagen, og i år var det Color Hybrid som stakk av med den gjeve utmerkelsen.

- «Color Hybrid»  baner vei for en ny æra i ro-pax-segmentet med tekniske løsninger som går langt i det grønne skiftet, sier juryens leder, og ansvarlig redaktør i Skipsrevyen, Gustav-Erik Blaalid. «Color Hybrid» kan frakte 2000 passasjerer og 500 biler og er verdens største plug in hybrid skip. Skipet er eiet av Color Line, designet av Fosen Yard AS og bygget på Ulstein Verft AS, og skal inn i drift på strekningen Sandefjord – Strømstad i sommer.