Innovasjon og ny teknologi er også hovedfokus for direktoratets deltakelse på Nor-Shipping. I tillegg til å markedsføre det norske flagget og jobbe for økt innflagging til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS).

-Selv om det ikke er direktoratet som står for selve utviklingen av nye løsninger, så er vi blitt en viktig aktør for næringen. Vi erfarer at direktoratet nå i større grad blir koblet tidlig inn i innovasjonsprosjekter, for å sikre at det ikke oppstår utfordringer knyttet til sikkerhet og regelverk sent i prosessen, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen. Han er fornøyd med å kunne fronte det han mener er blitt et mer fremloverlent direktorat på messen.

- Vi har jobbet oss fram til et godt omdømme som serviceyter til næringen, og det skal vi fortsette med. Men nå kan vi også tilby et konkret produkt i form av høy kompetanse på banebrytende tekniske løsninger. Vi stiller på NorShipping med eksperter som kan svært mye om ny teknologi, sier Akselsen.

Han skal ha flere innlegg under messen hvor dette blir tema. Direktoratet arrangere også eget miniseminar på Nor-Shipping onsdag 31.mai. Det er første gang for Sjøfartsdirektoratet, som dermed øker aktiviteten på NorShipping ytterligere.

Les magasinet på nett

På åpningsdagen har det vært god pågang fra folk som ønsker å snakke med direktoratets representanter. Som en del av markedsføringen av direktoratet og flaggstaten Norge som flaggstat, deltar Sjøfartsdirektoratet også i år med to stands. Den ene skilter med norske flagg og bunader som både skal markedsføre Norge og samtidig bidra til at så mange som mulig kommer inn til hovedstanden.

-Det er ikke første gang vi gjør det på denne måten, men vi ser at det fungerer godt visuelt med bunader og norske flagg i inngangspartiet, sier Dag Inge Aarhus, kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet.

Direktoratet har også fått mange positive tilbakemeldinger på bilaget som i dag ble distribuert med Dagens Næringsliv og Haugesunds Avis. Det deles  ut i engelsk utgave på messen.

For å laste ned magasinet, velg språkversjonen du ønsker under.

Forside norsk Cover page
Norsk utgave Engelsk utgave