Knut Arild Hareide ble utnevnt som sjøfartsdirektør av Kongen i statsråd 12. november i fjor, en stilling som har en åremålsperiode på 6 år.

Selv om den nye sjøfartsdirektøren, gjennom sin politiske erfaring, kjenner den maritime næringen, ser han også frem til å lære mer om hvordan direktoratet jobber både med muligheter og utfordringer.

– Jeg ser på Sjøfartsdirektoratet som en viktig aktør blant annet i det grønne skifte, da selvsagt sammen med en innovativ og endringsvillig næring. Her tror jeg det ligger store muligheter både for direktoratet, næringen og Norge fremover, sier den nye sjøfartsdirektøren.

Bred politisk erfaring

Både ledererfaringen, og den brede politiske erfaringen, var noe fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) trakk frem i forbindelse med utnevnelsen av ny sjøfartsdirektør.

–  Sjøfartsdirektoratet skal bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv. Som tidligere statsråd i flere departement kjenner han både forvaltningen og sektoren godt, og jeg ser frem til et godt samarbeid i årene fremover.

Rollebytte

For Hareide venter nå et rollebytte som både blir spennende og krevende.

–  Nå går jeg fra et politisk arbeid, hvor en mener noe om det meste, til å bli en embedsmann som skal være med å utføre den sittende regjering sin politikk. Det ser jeg frem til, og skal selvsagt da og være bevisst på den rollen som jeg nå får. Samtidig tar jeg med meg mye erfaring inn i et allerede fremoverlent og kompetent direktoratet, så dette ser jeg virkelig frem til, sier Hareide.