-At NIS nå øker i både tonnasje og antall skip er ett positivt tegn, særlig når vi også ser en økning i NOR for segmentet handelsflåte. Dette viser at det norske flagget er blitt mer attraktivt de senere årene og direktoratet dermed er i ferd med å nå sin visjon om å være den foretrukne maritime administrasjonen, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad.

 

«Oslo Bulk 8» og «Oslo Bulk 10» ble begge flagget inn fra Singapore mandag. Tirsdag ble også søsterskipet «Bulkskip 9» flagget inn fra Singapore til NIS. Som navnene tilsier er de vanlige bulkskip på 5 629 bruttotonn hver. Skipene ble begge bygget i Kina i 2011. Etter den siste innflaggingen av «Bulkskip 9» er det nå totalt 7 skip i bulkskip- flåten under NIS-flagg og enda tre venter på å få heise det norske flagget. «Oslo Bulk 1, 2 og 3» er alle nemlig også meldt til registrering i løpet av september i år.

 

-Dette er utrolig gøy, sier Tone Risnes, seniorrådgiver ved avdeling Skipsregistrene. Å få være med på øking av flåten er jo det vi har jobbet for i mange år påpeker hun.

 

Totalt utgjør NIS nå 644 skip og har tidligere denne måneden passert 16 millioner bruttotonn tonnasje.