– Det har vært strålende sommer. Jeg har kost meg skikkelig på jobb, forteller Gina Sofie Fasseland fra Sandvika.

Sammen med haugesunderen Tina Sunde Lyngholm og Henrik Sang Midtun fra Fana i Bergen, har hun brynt seg på fire ulike prosjekter i Sjøfartsdirektoratet.

– Jeg er overrasket over hvor mye ny kunnskap jeg nå tar med meg videre. Og det beste av alt; jeg pakker med meg nye vennskap i bagasjen, smiler Fasseland fornøyd.

Spennende jobbmuligheter

Også Lyngholm skryter av årets sommerjobb.

– Vi er blitt introdusert for muligheter i regionen som jeg ikke ante fantes. For meg er det viktig å kunne være kreativ og ha en variert arbeidsdag, og nå vet jeg at den muligheten også finnes hjemme på Haugalandet, sier Lyngholm, som roser årets seks uker lange sommerjobb opp i skyene.

Studentene har jobbet med følgende fire prosjekter:

  • Risikomodellering: Målrettet tilsyn og datadrevne beslutninger
  • Maritim digital sikkerhet: Sektorresponsmiljø for den maritime sektor
  • Sensorikk og MRU: Digitalisering av tilsynsprosessen for skipsbevegelser under dårlig vær
  • Customer Relationship Management i Sjøfartsdirektoratet – rapport med anbefalinger av blant annet for implementering

stand web.jpg

Torsdag 29. juli presenterte de prosjektene sine foran en jury på Høgskulen på Vestlandet sammen med de øvrige studentene i Sildikon Valley-programmet.

– Det var kjekt å endelig få legge frem det vi har jobbet med, og vise at vi faktisk har gjort noe denne sommeren, forteller de fornøyd.

Attraktive arbeidsplasser

Nytt av året var at direktoratet deltok sammen med underleverandør Capgemini. Det viste seg å fungere svært godt.

På Gründerloftet i Haugesund, Tina og Henrik.
På Gründerloftet i Haugesund, Tina og Henrik. Foto: Sjøfartsdirektoratet

– De har vært en veldig selvstendig gjeng, og de har løst oppgavene på en god måte. Samarbeidet med Capgemini har også vært veldig bra. Nå håper vi at dette vil bidra til å vise at vår region, og særlig Sjøfartsdirektoratet, har attraktive arbeidsplasser for nyutdannede, forteller Seline Evensen, seniorrådgiver i personalavdelingen i Sjøfartsdirektoratet.

At sommerstudentene gagner arbeidsplassen levnes det liten tvil om.

– Vi får fersk kompetanse fra dyktige studenter, og løsninger på utfordringer som ligger foran oss. Gull verdt, sier Evensen. Og hun er ikke i tvil om at direktoratet skal være med i Sildikon Valley også neste år.

– Det er en del arbeid med å få det på plass og følge opp, men det vi får igjen har så stor verdi for det arbeidet vi gjør, slår hun fast.

Og årets studenter har kun lovord å komme med.

– Jeg vil anbefale alle studenter som ønsker å jobbe med nytenkende og utfordrende prosjekter om å søke Sildikon Valley. Oppgavene til alle de deltakende bedriftene er utrolig spennende og handler om å bringe innovative løsninger til Haugesund regionen. De mange sosiale sammenkomstene som fører studentene sammen på tvers av arbeidsgivere har også vært veldig bra, sier Henrik Sang Midtun.

Fakta om Sildikon Valley

  • Er et samarbeidsprosjekt mellom bedrifter på Haugalandet som ønsker å utfordre de største talentene norske universitet og høgskoler har å by på.

  • Istedenfor å gå inn som avløser i en vanlig stilling, ansettes studentene for å samarbeide med andre studenter om å løse en utfordring bedriften står overfor. I tillegg arrangeres det både faglige og sosiale samlinger med sommeransatte fra andre bedrifter.

  • Haugesundregionen er et samarbeid mellom en rekke partnere i både privat og offentlig sektor. De jobber for å styrke vår evne til å beholde og tiltrekke oss arbeidskraft og innbyggere. Dette gjøres blant annet ved å skape møteplasser mellom studenter, de med arbeidserfaring og næringslivet.