Gjennom utlånsportalen «E-lån for sjøfolk» kan sjøfolk ombord på NIS/NOR-skip nå opprette sin egen brukerprofil og få tilgang til stadig nye bøker, uansett hvor i verden man befinner seg. E-bøkene lastes ned når sjøfolkene har internettforbindelse, og er deretter tilgjengelig "offline" på enheten som brukes, enten det er PC, MAC, android-telefon/nettbrett eller iPhone/iPad.

Det er mulig å låne inntil fem bøker om gangen i inntil fem uker, med mulighet for fornying dersom ingen andre venter på boka. I tillegg er det lov å reservere fem bøker. Lånerne trenger heller ikke å bekymre seg for å glemme innleveringsdatoen. Ved forfallsdato ordner nemlig e-boka dette selv.

E-lån for sjøfolk

Tar i mot bokønsker

Tjenesten med individuelle bokbestillinger, tidligere kjent som «grønnkortordningen» er lagt om. Ønskede bøker blir ikke lenger sendt hjem til bestiller, men innkjøpt til utlånsportalen. Gjennom boktips og ønsker, samt statistikk over hvilke titler som er mest populære og etterspurte i portalen, håper vi at utvalget vil være enda mer tilpasset sjøfolk.

Den tekniske løsningen kan også håndtere utlån av lydbøker, tidsskrifter, aviser og filmer. Dette ligger noe frem i tid, men målsettingen er at «E-lån for sjøfolk» skal utvikles til en kilde for flere ulike medietyper som kan bidra til å berike fritida om bord.

Tjenesten gir veiledning for bruk. Norske sjøfolk på norskeide skip under fremmed flagg må sende forespørsel om brukerinfo i løsningen.