– Endringen vi nå gjør betyr at Hurtigruten og andre rederier kan frakte passasjerer fra utlandet til kysten vår. Dette er et ledd i en forsiktig og forsvarlig gradvis åpning av næringsaktivitet. Så får vi håpe at situasjonen fremover gjør at vi kan åpne opp ytterligere, sier næringsminister Iselin Nybø. 

Skip skal seile

Sjøfartsdirektoratet har siden nedstengningen av samfunnet hatt fokus på å legge til rette for å sikre at skip skal seile.

– Med dette som fokus er det veldig gledelig å se en åpning også innen cruise langs norskekysten, sier fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim i Sjøfartsdirektoratet.

Kan ikke gå til havn

Regjeringen har endret covid-19 forskriften og åpner nå for kystcruise langs kysten. Det betyr at Hurtigruten og andre rederier kan ta med seg utenlandske passasjerer i sommer. Skipene kan ikke gå til havn eller sette i land mannskap eller passasjerer. 

Ordningen gjelder i første omgang til 20. juli. Rederiene som ønsker å ta med seg utenlandske cruiseturister må søke og få godkjent smitteplaner før de kan operere.

Les pressemeldingen i sin helhet her.