Åpner for cruiseskip langs norskekysten

  • Publisert: 25.06.2020 av: Marit Nilsen

Regjeringen åpner for at utenlandske cruiseskip kan få seile langs norskekysten i sommer.

Næringsminister Iselin Nybø og kaptein Rune Andreassen ombord på MS Fridtjof Nansen.
Næringsminister Iselin Nybø og kaptein Rune Andreassen ombord på MS Fridtjof Nansen.
FOTO: Trond Viken, NFD

– Endringen vi nå gjør betyr at Hurtigruten og andre rederier kan frakte passasjerer fra utlandet til kysten vår. Dette er et ledd i en forsiktig og forsvarlig gradvis åpning av næringsaktivitet. Så får vi håpe at situasjonen fremover gjør at vi kan åpne opp ytterligere, sier næringsminister Iselin Nybø. 

Skip skal seile

Sjøfartsdirektoratet har siden nedstengningen av samfunnet hatt fokus på å legge til rette for å sikre at skip skal seile.

– Med dette som fokus er det veldig gledelig å se en åpning også innen cruise langs norskekysten, sier fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim i Sjøfartsdirektoratet.

Kan ikke gå til havn

Regjeringen har endret covid-19 forskriften og åpner nå for kystcruise langs kysten. Det betyr at Hurtigruten og andre rederier kan ta med seg utenlandske passasjerer i sommer. Skipene kan ikke gå til havn eller sette i land mannskap eller passasjerer. 

Ordningen gjelder i første omgang til 20. juli. Rederiene som ønsker å ta med seg utenlandske cruiseturister må søke og få godkjent smitteplaner før de kan operere.

Les pressemeldingen i sin helhet her.

Fant du det du lette etter?

NB! Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettsidene.

Til toppen